Keto-hoenderslaai bedien in ’n blaarslaai.Foto: Verskaf


Soms soek ’n mens ’n resep wat lig en gesond is – perfek vir middagete – of ’n aandete wat vrolik lyk en heerlik smaak.

Wendy Polisi se Keto-hoenderslaai is smaaklik en kan sommer vinnig gemaak word wanneer al die bestanddele byderhand is.

Die voorbereiding neem sowat 15 minute.

Jy benodig:

  • 400 g hoenderborsies (sonder been en vel) gekook;
  • 250 g gekookte spek;
  • 2 dille-piekels, opgekap;
  • ½ koppie opgekapte seldery;
  • ¼ koppie opgekapte rooi ui;
  • ¼ koppie opgekapte pekanneute;
  • 2 eetlepels vars dille, opgekap; en
  • Vars slaaiblare vir opdiening.

’n Sousie van:

  • 1 koppie mayonnaise;
  • 2 eetlepels appelasyn;
  • 1 eetlepel dijon-mostert;
  • ½ teelepel sout; en
  • ½ teelepel peper.

Sny die hoender in stukkies en voeg dit saam met die spek, dille-piekels, seldery, rooi uie, pekanneute en dille in ’n mengbak.

Meng die mayonnaise, appelasyn, dijon-mostert, sout en peper saam.

Voeg die mayonnaise-mengsel by die hoender en meng goed.

Die hoender-mengsel kan vir tot vyf dae in die yskas gehou word.

Skep die vulsel op ’n slaaiblaar en geniet.

You need to be Logged In to leave a comment.